POPULÆR TJENESTE: Arbeidsplassen.no ble lansert i mai og roses av arbeidsgivere.
POPULÆR TJENESTE: Arbeidsplassen.no ble lansert i mai og roses av arbeidsgivere.

Arbeidsplassen.no får skryt av arbeidsgivere

Tre måneder etter lansering har arbeidsplassen.no, NAVs digitale møtested for arbeidssøkere og arbeidsgivere, hatt nesten ti millioner sidevisninger. Arbeidsgivere roser tjenesten.


Harald Nordberg, NAV St. Hanshaugen

Arbeidsplassen.no, som ble lansert i mai i år, gir både arbeidsgivere og arbeidstakere mulighet til å finne rett kandidat eller rett jobb ved hjelp av noen tastetrykk.
Nå ligger det 110.000 CV-er i kandidatbasen, og nettjenesten har hatt over 1,7 millioner innlogginger og 9,9 millioner sidevisninger.
IP Solutions er en av mange virksomheter som har brukt arbeidsplassen.no til å finne to nye medarbeidere.

– En veldig god tjeneste

Det startet med at markedskontakt Harald Norberg hos NAV St. Hanshaugen ble kontaktet av Håkon Høgset hos IP Solutions for å få rekrutteringshjelp til å finne to teknikere. Norberg sendte over noen potensielle kandidater, men de tilfredsstilte ikke behovet Høgset var på jakt etter.

//

– Det koster jo skjorta å gå gjennom rekrutteringsselskaper, så en slik tjeneste blir satt ekstremt stor pris på av oss.

HÅKON HØGSET, IP SOLUTIONS

Høgset fikk da tips fra Norberg om å prøve det selvbetjente kandidatsøket på arbeidsplassen.no til å finne kandidater selv. Etter å ha prøvd seg frem og testet ulike søkekriterier fant han to aktuelle kandidater, som begge har fått jobb hos IP Solutions.

Håkon Høgset i IP Solutions har brukt arbeidsplassen.no til å rekruttere.

– Vi har hatt et godt forhold til NAV lenge og har brukt rekrutteringstjenestene deres både gjennom nav.no, gjennom veiledere og på jobbmesser, sier Høgset, som synes arbeidsplassen.no er en veldig god tjeneste. Det koster jo skjorta å gå gjennom rekrutteringsselskaper, så en slik tjeneste blir satt ekstremt stor pris på av oss.

Markedskontakt Harald Norberg er fornøyd med at flere arbeidsgivere kan være selvbetjente.

– Arbeidsplassen.no med sine gode selvbetjeningsløsninger gjør at markedskontakter og NAV-ansatte for øvrig får frigjort mer tid til å hjelpe de som trenger bistand for å skaffe seg arbeid.

– Gjør det lettere for bedriftene

Også andre arbeidsgivere roser arbeidsplassen.no. I juni 2019 lagde NRK Østfold en reportasje om nettjenesten, der de blant annet intervjuet Martine Sletne, rekrutteringsansvarlig hos Maskineriet i Skien. Hun brukte arbeidsplassen.no til å finne og ansette medarbeidere.

– Vi søker gjennom CV-basen til NAV, finner kandidater og tar en prat med dem. Eventuelt ansetter vi dem i fast stilling hos oss, sa hun til NRK.

NRK Østfold hadde et innslag om arbeidsplassen.no. 5. juni 2019.

Også administrerende direktør hos Virke, Ivar Horneland Kristensen, ble intervjuet i NRKs reportasje. Han er veldig fornøyd med selvbetjeningsløsningene på arbeidsplassen.no.

– Den kobler raskere bedriftenes behov med gode kandidater. Det at NAV satser på digitalisering og gjør dette lettere for bedriftene, det er veldig bra, sier Kristensen til NRK.


FacebookTwitterLinkedInEmail