NYE FUNKSJONER: arbeidsplassen.no har fått flere nye funksjoner den siste tiden,
NYE FUNKSJONER: arbeidsplassen.no har fått flere nye funksjoner den siste tiden,

Arbeidsplassen.no er nå et mer komplett rekrutteringsverktøy

Nå kan arbeidsgivere søke etter nye medarbeidere i Norges største og mest mangfoldige CV-database. I juni er arbeidsplassen.no utvidet med flere nye funksjoner, blant annet kan man sortere kandidater etter kompetanse, tilgjengelighet og aktualitet.


Illustrasjon av hvordan jobbprofilen ser ut på telefon.
Jobbprofilen er det digitale bindeleddet mellom jobbsøker og arbeidsgiver. Ordene som kandidaten velger i sin jobbprofil blir til søkeord for arbeidsgivere

Selv om flere og flere arbeidsledige og permitterte er tilbake i jobb, er ledigheten i Norge fortsatt høy.

Gode jobbmatcher

Samtidig er det mange arbeidsgivere som trenger arbeidskraft. Stadig flere leter etter nye medarbeidere via kandidatsøket til arbeidsplassen.no, som for tiden har 250 000 CV-er. Det er 150 000 flere enn i starten av koronatiden.

– Noe av det vi har prioritert høyt i koronatiden, har vært å videreutvikle kandidatsøket med nye funksjoner, slik at arbeidsgivere har et mer komplett rekrutteringsverktøy, sier leder for Team Arbeidsplassen, Gunn-Elin Åsgren.

–  Arbeidsplassen.no er på en måte arbeidsmarkedets Tinder, selv om man ikke blir matchet på samme måte.   Kort fortalt kan arbeidsgivere lage en søkeprofil, og på den måten lete etter fremtidige medarbeidere som matcher profilen. De får oversikt over alle aktuelle kandidater i en treffliste, så kan de vurdere CV-ene og ta direkte kontakte med jobbsøkeren, sier Åsgren.

I tillegg har det nå blitt lettere å sortere kandidatene etter hvor aktuelle de er for jobben, det er lagt inn flere filtre, og arbeidsgiver kan legge inn egne notater.

Portrettbilde av prosjektleder Gunn-Elin Åsgren
Gunn-Elin Åsgren

Alle arbeidssøkere som ønsker å bli kontaktet av arbeidsgivere kan gjøre seg søkbare i kandidatsøket ved å registrere seg med CV og jobbprofil. Nå er det også lett å se om kandidaten har oppsigelsestid eller kan starte med det samme.

Kandidatsøket forstår beslektede yrker og kompetanser

–  Vi vet at spesielt unge jobbsøkere ikke har samme vokabular som profesjonelle firmaer, og tidligere fant søkefunksjonen bare fram til personer som har brukt det eksakte søkeordet i sin jobbprofil. Dette problemet har vi nå løst, sier Åsgren.

Hun forteller at kandidatsøket bygger på en såkalt yrkesontologi, som er et avansert system for søk som kobler opp relevante og beslektede yrker og kompetanser.

Om kandidatsøket
  • Lage en søkeprofil og se CV-er som matcher.
  • Velge blant flere nye filtre (nytt)
  • Lage og lagre egne kandidatlister
  • Sortere kandidatene etter kompetanse, tilgjengelighet og aktualitet (nytt)
  • Ta direkte kontakt med jobbsøkeren
  • Skrive egne notater (nytt)

– Hvis arbeidsgiver søker etter “baker”, vil systemet også hente frem jobbprofiler som inneholder lignende begreper, som for eksempel “konditor”.

Virksomhetene bestemmer hvem som skal ha tilgang

Det er virksomheten selv som bestemmer hvem av sine ansatte som skal ha tilgang, og dette gjør de ved å tildele nødvendige tilganger i Altinn. Daglig leder har automatisk tilgang.
– Som regel er det praktisk at HR-avdelingen har tilgang, sier Åsgren.

Virksomheten er selv ansvarlig for at innholdet blir behandlet etter gjeldende regler om personvern.

– Det er forbudt å bruke innholdet på arbeidsplassen.no til noe annet enn rekruttering. Oppdager vi brudd på dette, er det noe vi tar alvorlig, sier Åsgren.


FacebookTwitterLinkedInEmail