Slik oppsummerer Anne-Karin Marcussen Møller ved NAV Arendal det nye tilbudet som skal hjelpe folk å bli digitale.
NAV Arendal har nemlig etablert et eget digitalt arbeidsverksted for å hjelpe de som ønsker det i gang med ny digital aktivitetsplan. Første «Digilab» ble avholdt i november og har blitt godt mottatt.

– Med «Digilab» ønsker vi å hjelpe brukerne våre til å bli kjent med og ta i bruk den nye digitale aktivitetsplanen som ble lansert i desember, sier Møller, som jobber som kompetanseveileder ved NAV Arendal.

Etter at brukerne har blitt veiledet gjennom brukervilkårene, får de hjelp med å starte dialog med en veileder gjennom den nye planen.

– Dette er et godt tilbud til de som kanskje ikke er så digitale fra før av, og vi ser at det er helt vesentlig for at vi skal kunne jobbe digitalt sammen, sier Møller.

Kurset gjennomføres på bærbare PC-er, enten egen eller NAV sine, Ipad eller smarttelefon, ved å løse forskjellige oppgaver med bistand fra veilederne, dersom de har behov for det. Pålogging skjer ved hjelp av egen Bank-ID.

//

Dette er et godt tilbud til de som ikke er så digitale fra før av, og vi ser at det er helt vesentlig for at vi skal kunne jobbe digitalt sammen

ANNE-KARIN M. MØLLER, NAV ARENDAL

Godt mottatt av brukere og veiledere

Og «Digilab» er godt mottatt, både av brukerne og veilederne.

– Noen er litt skeptiske i starten, men etter hvert som de ser hvor enkelt det er, blir stemningen utrolig positiv, sier veiledere ved NAV Arendal, Ellen Johannessen og Ann Kristin Imenes.

Inger Marie Furholt, som også jobber som veileder ved NAV Arendal, er enig. Hun oppsummerer det slik:

–  «Digilab» og å bruke tid sammen med brukerne er nyttig for både oss som jobber her og brukerne. Det er viktig at vi sammen blir bedre kjent med «Ditt NAV» og den nye digitale aktivitetsplanen. //