JOBB PÅ NETT: 11. mars 2020 er det duket for en digital jobbmesse i Norge, Sverige og Finland.
JOBB PÅ NETT: 11. mars 2020 er det duket for en digital jobbmesse i Norge, Sverige og Finland.

Digitale jobbmesser for jobbsøkere i hele Europa

11. mars kan alle som har lyst til å jobbe nord i Norge, Sverige eller Finland delta på den digitale jobbmessen i regi av EURES.


Carolien Vandersmissen

De digitale jobbmessene European Job Days foregår i flere europeiske land. Bedrifter og jobbsøkere kan presentere seg for hverandre, og jobbintervjuene kan gjøres der og da.

– Den teknologiske utviklingen åpner helt nye muligheter for arbeidslivet. Digitale jobbmesser sparer både bedriftene og jobbsøkerne for tid og penger. I tillegg blir antakelig terskelen for å delta lavere, siden man ikke trenger å møte opp fysisk. Miljøgevinsten er selvsagt også stor, sier Carolien Vandersmissen, seniorrådgiver ved NAV Troms og Finnmark.

Nordkalotten-samarbeid

I denne omgang er det først og fremst arbeidsgivere i de nordlige områdene i Norge, Sverige og Finland som stiller på den digitale messen onsdag 11. mars, forteller Vandersmissen.

EURES
  • EURES (European Employment Services) er et samarbeid mellom EU/EØS-landene.
  • skal fremme fri bevegelse av arbeidskraft innenfor EU/EØS-området.
  • ble dannet i 1993 og er nedfelt i EØS-avtalen.
  • i Norge er EURES en integrert tjeneste i NAV.
  • European Job Days (EOJD) er støttet av EU-kommisjonen.

– Grunnen til at vi ikke tar med hele landet, er at vi som jobber med EURES i nord har et veletablert Nordkalotten-samarbeid på tvers av landegrenser. Vi ønsker å organisere noe felles, siden vi har samme arbeidsmarkedet og samme utfordringer.

Nye arbeidsgivere melder seg på messen helt opp til messedagen.

– Messen er for alle bransjer i våre regioner, og vi forventer jobbsøkere fra hele EU/EØS-området. Målet er å få kompetent arbeidskraft til å flytte nordover, men vi er naturligvis også interessert i lokal arbeidskraft, sier Vandersmissen.

Det er gratis å delta for både arbeidsgivere og jobbsøkere, og de som er på jakt etter jobb kan registrere seg allerede nå.

Du kan også lese om den digitale jobbmessen på nav.no 

Les mer om å søke jobb i EU/EØS og Sveits.


FacebookTwitterLinkedInEmail