Våren 2017 kom endelig sjansen Roger Hojem hadde ventet på. Da ringte NAV-veileder Laila Haugen og sa hun hadde en jobb hun trodde ville passer for ham. Ville han prøve seg som Telenorforhandler hos Nordvest Elektronikk? Hojem nølte ikke. Han hadde erfaring som telefonselger og kjente til Telenor-systemet fra før.

 – Ville gi noen en mulighet

I begynnelsen fikk han lønnstilskudd fra NAV, men det varte ikke lenge før han gjorde seg bemerket som et selgertalent og fikk fast jobb. I 2018 ble han kåret til Norges beste selger av fiberinternett i Telenor Bedrift.

Profilbilde av Nils Grønseth
Nils Grønseth, daglig leder Nordvest Elektronikk

I etterkant av kåringen tenkte daglig leder Nils Grønseth at de nå hadde en anledning til å ta steget videre, både for Hojem og bedriften. Han bestemte seg for å utvide avdelingen fra én til fire ansatte, og ville ha både Hojem og NAV med på laget.

– Vi har alltid hatt et godt forhold til NAV og har ansatt sju-åtte personer med bistand fra NAV. Vi vil gi en mulighet til de som ikke har så lett for å få jobb, sier Grønseth.

– Finner ofte gull blant gråstein

Profilbilde Knut Erik Johnsen
Knut Erik Johnsen, prosjektleder

Knut Erik Johnsen fikk rollen som prosjektleder. Hojem og Johansen lagde en stillingsutlysning og en liste over egenskaper de mente de nyansatte burde ha, og sendte den til NAV. Ikke fordi den skulle lyses ut, men fordi de lurte på om NAV hadde noen kandidater som passet til stillingen.

– Det spiller ingen rolle om noen har i hull i CV-en. Det handler om hva den enkelte ønsker å bidra med. Du finner ofte gull blant gråstein, sier Johnsen.

 

«Speed-intervju»

Ola Løvold, Markedskoordinator i NAV Møre og Romsdall
Ola Løvold, markedskoordinator, NAV Møre og Romsdal

Henvendelsen endte i hendene til markedskoordinator i NAV Møre og Romsdal, Ola Løvold. Han fikk tak i åtte kandidater som kunne egne seg.

– Jeg inviterte alle til et informasjonsmøte hos oss. Det var et uformelt møte der vi serverte pizza og brus. Etterpå fikk Nordvest Elektronikk snakke med alle kandidatene hver for seg i fem til ti minutter, forteller Løvold.

Hojem og Johnsen skulle bruke «speed-intervjuene» til å finne kandidater som kunne passe til stillingen som telefonselger i bedriftsmarkedet. Etter informasjonsmøtet ble aktuelle kandidater kalt inn på andregangsintervju. Tre personer ble ansatt med lønnstilskudd fra NAV.

– Det var viktig for oss at de vi skulle ansette var sultne på jobb og ikke følte seg presset til å stille opp, sier Hojem.

// Virkemidler for å komme i jobb

NAV kan tilby flere tjenester for å hjelpe bedrifter med rekruttering og inkludering:

Les mer om hvilke tiltak NAV har for å hjelpe personer til å komme i jobb.

Mentor

Hojem skal følge opp de tre nye arbeidstakerne og fungere som en mentor og leder for dem.

– Det skal være profesjonelt og seriøst. Vi har laget læringsplaner og fremdriftsplaner for tiden fremover. Jeg håper de kan lykkes på lik linje med meg, sier Hojem.

Hos Nordvest Elektronikk er de opptatt av at arbeidsvilkårene skal være gode, derfor får telefonselgerne en fastlønn og provisjon basert på salgene de får gjennom. I opplæringstiden blir det litt mindre lønn på alle, siden det blir færre telefonsamtaler enn en vanlig arbeidsdag.

– Det blir en periode vi tjener litt mindre, men det er verdt det. Får vi de til å lykkes, så er det ikke noe som er bedre enn det, mener Roger Hojem.

Roger Hojem er mentor for Asbjørn Astad
NYANSATT: En av NAV-kandidatene som ble ansatt var Asbjørn Astad, som er veldig fornøyd med både jobben og opplæringen han får. – Det gikk veldig fort fra jeg tok kontakt med NAV til jeg fikk jobb i Nordvest Elektronikk. Vi får god opplæring, og må prøve mye på selv. De første samtalene var utfordrende, men det blir bare bedre og bedre, sier Astad.