Evensen hadde vært lenge uten jobb før hun søkte på servicekurset våren 2016. Hun hadde deltatt i forskjellige tiltak fra NAV, men hadde lyst til å prøve seg innen restaurantbransjen. Derfor meldte hun seg på kurset – og fikk plass.

– Kurset var veldig spennende og lærerikt. Kursholderne satte av tid til å jobbe med hver enkelt av oss. Jeg fikk også venner som jeg fortsatt har kontakt med, sier hun.

– Agne har vært fantastisk

NAV Agder holder servicekurs en gang i året. i 2016 deltok Agne Evensen, og det førte etter hvert til jobb som restaurantsjef i Smag & Behag i Grimstad.

Kurset avsluttes med en audition der deltakerne får presentere seg for hoteller og restauranter på Sørlandet. Det krever at man kan holde nervene i sjakk.

– Jeg var veldig nervøs, skalv, og alt mulig, men det gikk heldigvis bra. Jeg fikk tilbud om flere jobber, og blant dem var Smag & Behag, som var mitt førstevalg, forteller Agne.

Evensen har virkelig tatt vare på sjansen hun fikk. Siden hun begynte for snart tre år siden har hun steget i gradene, og i mars i år ble  hun restaurantsjef.

Hans Petter Klemmetsen er fornøyd med valget han gjorde:

– Agne har vært fantastisk. Nå er hun blitt min høyre hånd . Jeg pleier å si til deltakerne på kurset at de må bare stå på. Agne et godt eksempel på hvor det kan føre deg når du griper mulighetene som finnes, sier han.