Ungdomstid, utenforskap og fattigdom og er temaene podkasten tar opp i de to innledende episodene. Det kan høres tungt og trist ut, men slik blir det ikke, forsikrer programlederen.

–  Gjestene er virkelig verdt å lytte til. Jeg har invitert mennesker med ulike perspektiv for få et innblikk i deres erfaringer og kunnskap. Slik vil både jeg og lytterne forhåpentlig kunne bli litt klokere og få en bedre forståelse av både de store og de små linjene som påvirker velferdssamfunnet vårt, sier Holte.

Unge inn i varmen

De første gjestene er regissør Jon Haukeland og ungdomsarbeideren Berat Jusufi, som spilte en av hovedrollene i filmen Krigere, som kom i fjor høst. Yusufi jobber selv i NAV og har egne erfaringer med å stå utenfor.

– Berat og Jon forteller om det å være ung og komme fra vanskelige familieforhold, og betydningen av å virkelig se og forstå unge i en sårbar situasjon. Jeg blir stolt av innsatsen og ukueligheten til Berat, sier Holte.

Den fattige og forskeren

Fattigdom er tema for andre episode. Tone Fløtten jobber ved forskningsstiftelsen Fafo og har forsket på fattige i Norge helt fra 90-tallet, den gang den offentlige samtalen handlet om at det ikke fantes fattige i Norge. Kaisa Hansen-Sukow vokste opp i fattigdom, har skrevet bok og laget film om det.

Logoen til Holtes halve
Hans Christian Holte ønsker å prøve ut podkast-formatet for å gå i dybden på viktige tema for NAV. I Holtes halve inviterer han gjester til en raus halvtime der de utforsker aktuelle temaer for velferdssamfunnet og livene vi lever.

– Både Tone og Kaisa gjorde meg klokere, og jeg håper flere vil tenke det samme. Hvordan vi i NAV lykkes med oppdraget vårt henger sammen med hvor godt vi forstår utfordringer og muligheter mennesker møter i dette velferdssamfunnet, sier Holte.

Mål om to episoder i måneden 

Holtes halve kommer på lufta 8. februar og målet er å etter hvert slippe en episode hver 14. dag. Temaene teknologi, arbeidsmarked, og flyktninger er planlagte for de kommende episodene.

Dette er første gang Holte prøver seg som programleder for en podkast.

– Jeg er spent! Dette er en ny rolle for meg. Vi vet ikke hva vi får ut av dette før vi har gjort noen forsøk, men jeg har stor tro på at vi, i dette raske samfunnet, trenger å skape rom for de lengre samtalene. Podkast er et godt format for det, sier Holte.

Hvor kan du høre Holtes halve? 

Podkasten Holtes halve finner du på Spotify, Transisitor eller her på MEMU

Har du forslag til tema eller gjester, send oss en e-post: holteshalve@nav.no