Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte
Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte

– Ordet jeg valgte er ikke bare vanskelig og kronglete, jeg tror også det kan oppleves litt nedlatende og støtende av brukerne våre. Så jeg mener vi skal skrote det, sier Holte, som understreker betydningen av å bruke et presist og forståelig språk i NAV.

– Mange av de som er berørt av hva NAV gjør og vedtar på deres vegne, er i en usikker situasjon. Vi må klare å formulere oss enkelt og tydelig både i brev og tekster på nav.no og i meldinger vi sender folk. Jeg vil også at vi i møte med en person skal forsøke å se helheten i vår kommunikasjon.

Holder på så lenge det er ord å kaste

«På godt NAVsk» skal være et bidrag i utviklingen av et enklere språk i NAV, forteller Eva Bekkelund-Eriksen fra NAVs kommunikasjonsavdeling, som sammen med Asle Stalleland i NAV Agder er programleder for podkasten.

Eva Bekkelund-Eriksen
Eva Bekkelund-Eriksen

– Vi håper å inspirere og bidra til faglige diskusjoner om språk og formidling rundt omkring i NAV.

Hun påpeker betydningen av at NAV jobber målrettet og systematisk for å få en god språkkultur:

– En ny generasjon trenger NAVs tjenester, og det stiller andre krav til hvordan vi formidler vedtak og informasjon. Nå som mesteparten av kommunikasjonen er nettbasert er det enda viktigere at den er fri for fremmedord og vanskelige ord og begreper.

«På godt NAVsk» kommer med en ny episode hver måned med nye temaer og gjester, forteller Stalleland.

Asle Stalleland, NAV Agder
Asle Stalleland

– I de to neste podkastene fram til sommerferien vil vi ta opp språk og juss og digital kommunikasjon. Her vil vi ha gjester som tar opp konkrete eksempler som er aktuelle i jobbhverdagen vår. Planen er å fortsette med podkasten helt til det ikke er flere NAVske ord som fortjener å havne i søpla, sier Stalleland.

Nysgjerrig på hvilket ord Holte kastet i søpla?

Her finner du podkasten