Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte
Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte

NAV går opp 12 plasser til 27. plass blant IT-studentene, og 7 plasser til 40. plass blant økonomistudentene, og er dermed «Årets klatrer» i disse to kategoriene. Målingene er gjort av Universum, som hvert år undersøker hvilke arbeidsgivere studenter ved høyskoler og universiteter mener er Norges mest attraktive. I år har i underkant av 14.000 studenter sagt sin mening.

– Veldig fornøyd

I fjor var NAV for første gang på listen over de 100 mest attraktive arbeidsplassene blant de som studerer økonomi og IT, og tidligere år har vi stått på listen over attraktive arbeidsplasser blant studenter innen humaniora og ingeniørfag.

Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte er glad for at stadig flere studenter får øynene opp for NAV som en attraktiv arbeidsplass.

IT-direktør i NAV, Jonas Slørdahl Skjærpe
IT-direktør i NAV, Jonas Slørdahl Skjærpe

– NAV har en stor bredde av oppgaver og har et svært viktig samfunnsoppdrag. Jeg er veldig fornøyd med at så mange av dagens mange studenter innenfor IT og økonomi har fått med seg at vi har mange spennende arbeidsoppgaver, sier Holte.

Stolt av at NAV har gjort et byks på listen

NAVs IT-direktør, Jonas Slørdahl Skjærpe, er naturligvis stolt av at NAV har gjort et byks 12 plasser opp på listen blant IT-studenter.

– Rekruttering av nyutdannede og sommerstudenter er et viktig og langsiktig arbeid som vi bruker en del ressurser på. Vi har jobbet målrettet med å posisjonere oss blant studentene de siste årene, og blir selvfølgelig veldig glade når vi ser resultater som dette, sier Skjærpe.

– Vi trenger flinke og motiverte folk

Økonomi- og styringsdirektør i NAV, Marianne Fålun
Økonomi- og styringsdirektør i NAV, Marianne Fålun

Også økonomi- og styringsdirektør Marianne Fålun er fornøyd med at NAV for andre år på rad anerkjennes som en attraktiv arbeidsplass blant økonomistudenter.

– Vi trenger flinke og motiverte folk, og det er veldig stas at studenter har lyst til å jobbe hos oss.  Jeg skjønner det godt, fordi NAV er et spennende sted å jobbe for økonomer. Det er meningsfylt å få jobbe et sted som har betydning for over halve Norges befolkning og som forvalter over en tredjedel av statsbudsjettet, sier Fålun.