NAV-leder Ørjan Gangnes, som også er programleder i podkasten, mener det er viktig å formidle informasjon om personlig økonomi i disse dager, siden mange kan ha økonomiske problemer som følge av koronakrisen.

– Vi vet at dette er et skambelagt tema, og vi tror at en podkast kan gi nyttige råd og tips til folk som ikke ønsker å oppsøke oss på NAV, sier han.

Han oppfordrer likevel folk til å ta kontakt hvis de trenger hjelp.

– Det er jo mange som er blitt permittert eller har mistet jobben nå i disse koronatider, og da kan det være greit å vite at man kan få hjelp til økonomisk planlegging, sier Gangnes.

Åtte episoder

Fagpersoner fra NAV både på Østre og Vestre Toten har bidratt i arbeidet med podkasten, og Fylkesmannen i Innlandet finansierer prosjektet. Radio Toten stiller med studio, veiledning og markedsføring.

Podkasten har fått navnet ØkonomiNAVigasjon og spilles inn som en video. Episodene kan lastes ned fra Radio Totens hjemmeside eller Spotify. De kan også ses og høres via Østre Toten kommunes Facebook-side.

Den første episoden ble tilgjengeliggjort 21. oktober. Etter to episoder kan Gangnes konstatere at det er interesse for podkasten.

– Innlegget på kommunens Facebook-side er sett av 7 200 personer, og over 100 personer har sett hele videoen. Det er en god start, sier Gangnes.

Her er sendeplanen med temaer:

21. oktober: Hvordan få oversikt over egen økonomi
28. oktober: Budsjett som verktøy
4. november: Lån og kredittkort
11. november: Enkel sparing
18. november: Hverdagsøkonomi, smarte kjøp og gode råd
25. november: Inkasso og betalingsutfordringer
2. desember: Psykisk helse og personlig økonomi
9. desember: Oppsummering av sesongen – svare på spørsmål