Logoen til NAVs podkast

Etter 11 episoder har «På jobben» over 100 000 avspillinger og er i lange perioder blant landets 50 mest populære podkaster med faglig innhold.

«På jobben» tar opp temaer som er viktige på jobben og som folk kjenner seg igjen i, som stress, forholdet til sjefer og kolleger, omstilling eller hvordan man kan gi gode tilbakemeldinger.

Angår svært mange

Programleder Cato Lorentz tror suksessen i stor grad skyldes at de snakker om noe som angår svært mange:

Cato Lorentz er programleder i "På jobben".

– Det finnes mange flinke folk som kan masse om disse temaene, men det er ikke alltid de klarer å formidle kunnskapen sin ut. Vår jobb er å være en oversetter av kunnskapen, slik at folk kan lytte, lære og kanskje løse utfordringene de står i til daglig på jobben. Du kan gjerne kalle det et minikurs for en bedre jobbhverdag, sier Lorentz.

Mangfoldig lyttergruppe

«På jobben», som produseres av Idébanken, har også en Facebook-side. Ut fra hvem som liker siden, ser det ut til å være en svært mangfoldig lyttergruppe, med god geografisk spredning, både kvinner og menn, og ulike bransjer i både privat sektor og offentlig sektor.

– Det er kjempegøy at vi får så mange positive tilbakemeldinger, både på Facebook, e-post og telefon. I dag tidlig ringte for eksempel en tidligere studiogjest for å skryte av hvor gode vi var til å nå ut, og hun sa at hun gjerne blir med en annen gang også, forteller Lorentz, som er lånt ut fra NAV Agder til Idébanken.

Lorentz og hans medarbeidere har ingen planer om å gi seg, og fortsetter å lage «På jobben» utover høsten:

– Listen over temaer er nesten utømmelig, og vi fortsetter å prøve å lage sendinger folk kjenner seg igjen i og lærer noe av. Så ser vi selvfølgelig også hele tiden på muligheten for å gjøre noe annerledes og utvikle konseptet videre.

"På jobben"
  • Er en podkast som handler om livet på jobb og hva som skal til for å skape en god arbeidshverdag.
  • Blir produsert av Idébanken, som formidler tips og råd om arbeidsmiljø og for et lavere sykefravær. Les mer om Idébanken.
  • Er en videreføring av IA-podden, som ble produsert i 2018 av NAV Arbeidslivssenter i Vest-Agder i samarbeid med Nasjonal Koordineringsenhet for IA-avtalen og IA-kontoret i Arbeids- og velferdsdirektoratet.
  • Hjemmeside: paajobben.no
  • Facebook: facebook.com/paajobben