Mandag 13. august åpner Arendalsuka, hvor politikere, velgere, organisasjoner og byråkrater møtes for å diskutere. NAV ønsker å bidra til et faktabasert diskusjonsklima og arrangerer fem debatter med NAV-relaterte temaer. I tillegg bidrar vi på 14 andre arrangementer. Arrangementene er åpne for alle.

Hvor er det blitt av alle gutta?

Vårt første arrangement er debatten NAV-kontoret: Hvor er det blitt av alle gutta, tirsdag kl 12.30. Stemmer det at færre menn jobber og betaler skatt? Er frafallet blant menn overdrevet, og hva kan vi lære av andre land? Vi skal diskutere både helse, kompetanse og lærlinger. Her deltar arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i et sterkt panel sammen med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, NHO-direktør Nina Melsom, Ap-politiker Arild Grande og seniorforsker Simen Markussen. Debatten ledes av «Trygdekontoret-leder» Thomas Seltzer.

Forventningsgap

Onsdag samme tid skal vi snakke om samarbeid i offentlig sektor og gapet mellom forventningene som skapes og hva som er mulig å få til. Er det faktisk mulig å digitalisere alt politikerne lover, og hva må til? Aslak Bonde leder en debatt mellom kommuneadvokat Hanne Harlem, finansbyråd Robert Steen, innovasjons- og utviklingsdirektør Jan Christian Sandberg i Skatteetaten, kommentator Arild Haraldsen i digi.no og Kjersti Monland, ytelsesdirektør i NAV.

Teknologi og samfunn

Onsdag kveld inviterer vi til Digi-pub, der vi spør: Kan alt digitaliseres, eller er det på tide med en digital detox? Her blir det en samtale mellom tre taleføre eksperter: Silvija Seres, rådgiver, investor og kommentator, Torgeir Waterhouse, direktør for nye medier i IKT-Norge og vår egen IT-direktør, Torbjørn Larsen. Journalist Aslak Borgersrud leder samtalen. Vi løfter blikket opp og fram.

Kunnskap

Torsdag er temaet arbeidsrettede tiltak. Denne våren har TV2 satt søkelyset på NAVs tiltaksbruk, og vi tar opp hansken og spør om arbeidsmarkedstiltak er velbrukte penger eller bortkastet tid. Journalist Steinar Figved i TV2 innleder, før statssekretær Christl Kvam, hotelldirektør Kari-Ann Noren, forsker Knut Fossestøl og arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik diskuterer. Erik Aasheim styrer debatten.
Litt senere torsdag formiddag stiller vi spørsmålet om hvorfor det er så vanskelig å kunnskapsbasere politikk- og tjenesteutvikling. Dette arrangementet er i NAV Arendals lokaler på Tyholmen, og hit kommer Civita-sjef Kristin Clemet, forsker Lars Inge Terum fra OsloMet, statssekretær Christl Kvam, NTNU-rektor Gunnar Bovim og Yngvar Åsholt, kunnskapsdirektør i NAV.

I tillegg til disse arrangementene skal vi delta på debatter om eldrebølgen, ungt utenforskap, rehabilitering av innsatte, robotisering og fremtidens arbeidsliv og snakke om frivillighet og treffe flyktninger. Vi har også en stand, der man kan treffe arbeidsgivere og få nyttig informasjon og tips.
Vi gleder oss til en lærerik og hektisk uke! Følg oss gjerne på Twitter (@NAVNorge) og NAV Kunnskap på Facebook.