Alt på ett sted

Arbeidsplassen.no er det blitt enklere for arbeidssøkere å gjøre seg synlige for arbeidsgivere og søke etter ledige stillinger. Det er både raskt og enkelt å opprette en CV. Mye informasjon er fylt ut på forhånd eller kan hentes fra andre registre, og man kan enkelt lage en jobbprofil med jobbønsker og beskrivelse av når og hvor mye man vil jobbe. For arbeidsgivere blir det enklere å lyse ut ledige stillinger og søke etter den kompetansen de trenger.

Interaktivt kart

Et interaktivt kart, som foreløpig har nettadressen mia.nav.no, viser hvordan arbeidsmarkedet ser ut i hele landet, og i tillegg kan man se en grafisk oversikt over ledige stillinger og utviklingen i de ulike distriktene.

Vil gjøre tjenestene bedre kjent

Portrettbilde av prosjektleder Gunn-Elin Åsgren
PROSJEKTLEDER: Gunn-Elin Åsgren. FOTO: Privat

Tjenestene til arbeidssøkere og arbeidsgivere har fått en selvstendig adresse fordi vi ønsker å gjøre dem bedre kjent og lettere tilgjengelig.

– En viktig del av NAVs samfunnsoppdrag er å legge til rette for at flere kommer i arbeid. Undersøkelser viser at flertallet av små og mellomstore arbeidsgivere ikke er klar over at NAV har en fyldig CV-base og tilbyr gratis digital stillingspublisering. Arbeidsplassen.no gjør det enklere for arbeidssøkere og arbeidsgivere å bruke arbeidsmarkedstjenestene våre, sier Gunn-Elin Åsgren, prosjektleder i Plattform for arbeidsmarkedet (PAM) i Arbeids- og velferdsdirektoratet.

Åsgren forteller at tjenestene har blitt mer brukervennlige, er tryggere å bruke og i tråd med den nye personvernlovgivningen.

Arbeidsplassen.no utvikles fortløpende

– Selv om vi har lansert arbeidsplassen.no, skal den utvikles videre i tiden fremover. Akkurat nå jobber vi med å få på plass en ny match-funksjon som skal gi enda mer relevante treff i kandidatsøket for arbeidsgiver, sier Åsgren.

Behovene til arbeidssøkere og arbeidsgivere står i sentrum under utviklingen av nye CV-og stillingstjenester.

– Tjenestene leveres i små doser om gangen, slik at vi kan tilpasse det vi lager til behovet til de som bruker tjenestene, forteller Gunn-Elin Åsgren.

arbeidsplassen.no eies av NAV og har nettadressene arbeidsplassen.no og arbeidsplassen.nav.no.

Se hvordan arbeidsplassen fungerer her: