Profilbilde av Torbjørn Røe Isaksen
Torbjørn Røe Isaksen snakket om viktigheten av samarbeidet mellom arbeidsgivere og NAV da han besøkte Bertel O. Steen 15. juni.

Bertel O. Steen måtte permittere 1330 personer og 710 årsverk på det meste under koronasituasjonen. Nå er de fleste ansatte tilbake på jobb igjen, og markedet for bilsalg har tatt seg opp.

– Det er godt å se et oppsving i privatmarkedet for bil og at store arbeidsplasser kan ta ansatte tilbake i jobb. Jeg er her i dag først og fremst for å snakke med dem som har vært permittert og for å lytte til deres erfaringer, sier arbeids- og sosialsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Fra mammapermisjon til permittering

Live Larsen (26) var nyansatt og fortsatt i mammapermisjon da hun fikk beskjeden om at hun var blitt permittert. Hun innrømmer at hun ble redd for å miste jobben. Samboeren hadde akkurat selv mistet jobben, og med to små barn hjemme var det en usikker tid.

– Jeg ringte sjefen og sa at jeg kunne gjøre hva som helst, så lenge jeg fikk jobbe, sier Larsen.

Etter bare en uke fikk hun jobbe midlertidig på dekkhotellet før hun fikk jobb igjen som bilselger.

– Jeg var kjempeglad bare for å komme tilbake til jobb. Jeg kjenner flere som fortsatt er permitterte. Det er deilig å være på jobb og kunne prate med kunder og kollegaer, legger hun til.

Profilbilde av Live Larsen
Live Larsen er glad for å være tilbake i jobb

Hun har et godt råd til andre i samme situasjon:

– Jeg vil anbefale alle å tilby seg å gjøre andre oppgaver hvis det er mulig, og kanskje se seg om etter noe annet enn det du er vant til å jobbe med. Det er bedre å gjøre noe enn å gå hjemme.

Usikkerheten var verst

Christopher Thollefsen (31) er en av dem som har kommet tilbake på jobb etter å ha vært halvt permittert fra jobben i fire uker.

– Usikkerheten var verst, sier Christoffer, som fylte den ufrivillige fritiden med trening.

– Jeg er en optimist og håpet hele tiden at det skulle gå fort, men jeg ble veldig glad og lettet da jeg fikk komme tilbake i full jobb etter bare fire uker. Samarbeidet med både arbeidsgiver og NAV fungerte godt.

Profilbilde av Christopher Thollefsen (31)
Bilselger Christopher Thollefsen (31) synes usikkerheten var verst

Godt samarbeid med NAV

Bertel O. Steen hadde en egen kontaktperson i NAV. Det var viktig da situasjonen ble vanskelig.

– Vi i Bertel O. Steen er glade for det gode samarbeidet vi har hatt med NAV under koronapandemien. Vi har stått i en situasjon der over halvparten av våre ansatte har blitt berørt av permitteringer, og har opplevd verdifull støtte og veiledning fra NAV som har bidratt til en god håndtering av situasjonen for våre ansatte, sier HR-direktør Terje Bernton.

Han forteller at de framover vil utvikle dette samarbeidet.

– Det er mange muligheter for at vi gjensidig kan styrke hverandre og finne gode løsninger til alles fordel, Bernton.

Profilbilde av Gunhild Melhuus Birkemoe
Enhetseder ved NAV Lørenskog, Gunhild Melhuus Birkemoe, er fornøyd med samarbeidet med Bertel O. Steen

– Vi setter stor pris på den tette dialogen vi har hatt med Bertel O. Steen under koronasituasjonen. Nå ser vi fram til å samarbeide om å inkludere enda flere i arbeidslivet, sier enhetsleder for NAV Lørenskog, Gunhild Melhuus Birkemoe.

Statsråden legger vekt på det gode samarbeidet mellom NAV og bedrifter lokalt til det beste for arbeidstakerne.

– Det er veldig positivt med slike gode samarbeid mellom NAV og bedrifter lokalt som vi ser her. Nå er det er viktig at arbeidsgiverne gir NAV informasjonen de trenger for å utbetale lønnskompensasjon til dem som har vært permittert, sier Torbjørn Røe Isaksen.