Torsdag 5. november ble Norges 100 mest attraktive arbeidsgivere kåret av Universum, og NAV klatrer på listene:

  • 8. plass humaniora (4 plasser opp fra 2019)
  • 15. plass IT (ny på listen)
  • 19. plass økonomi (8 plasser opp fra 2019)
  • 75. plass ingeniør (7 plasser opp fra 2019)

Etter å ha vært representert i kategorien IT i 2017 og 2018, var NAV ute av listen i 2019. I år seilte NAV direkte inn på en 15. plass, noe som førte til at NAV ble kåret til "årets nykommer" under utdelingen av Universum Awards.

– Veldig stas

Profilbilde av arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte
Arbeids-og velferdsdirektør Hans Christian Holte

NAV-direktør Hans Christian Holte er naturlig nok glad for disse resultatene.

– Det er veldig stas at NAV er en attraktiv arbeidsplass for yrkesaktive. Det tyder på at mange av dem er motivert av samfunnsoppdraget vårt, og at de blir tiltrukket av de mange spennende oppgavene som ligger hos oss. NAV betyr mye for mange mennesker i Norge, og NAV vil alltid utvikle seg videre, der tror jeg du har to gode grunner til at vi er en attraktiv arbeidsplass.

Da Universum gjorde en tilsvarende undersøkelse i vår, viste det seg at også studenter synes NAV er en attraktiv arbeidsplass, og NAV var for første gang representert i kategoriene økonomi og IT.

– Har jobbet systematisk

Profilbilde av IT-direktør i NAV, Jonas Slørdahl Skjærpe
IT-direktør i NAV, Jonas Slørdahl Skjærpe

Nå er altså kategorien IT med for første gang også i «Topp 100-listen» for yrkesaktive, som er basert på svar fra omkring 12 000 respondenter i alderen 24 år og oppover fra 48 bransjer og 36 yrkesgrupper.

IT-direktør i NAV, Jonas Slørdahl Skjærpe, er glad for at stadig flere er interessert i å jobbe med IT i NAV. Han skjønner godt hvorfor.

– Rent bortsett fra at IT-avdelingen har jobbet systematisk med å profilere NAV som en attraktiv arbeidsplass, så tror jeg den økende interessen kommer av at IT-folk skjønner at NAV er en av de mest spennende arbeidsplassene som finnes. Vi skal løse store og viktige samfunnsoppgaver, vi utvikler, designer og drifter IT-løsningene våre, og vi jobber tverrfaglig med blant annet kommunikasjonsfolk og jurister.

Er juristene de neste på listen?

Jurister er imidlertid den eneste kategorien der ikke NAV er representert i på «Topp 100-listen».

– Vi har kanskje ikke vært gode nok til å få fram at det er svært mange interessante jusoppgaver i NAV. Vi trenger jurister til saksbehandling og digitalisering, og vi har behov for jurister med spesialkompetanse på norsk og internasjonal rett – for å nevne noe, sier Holte.

Se Universums rangering her og velg fanen "Professional"